ASSALAMUALAIKUm....

hArI nY CHL nA CtE pASAl Keadaan Di Padang Mahsyar~~
bTw cItE Ny CoPy PasTe JeK~
AtAS kEIzInAn OwNeR
silAla BaCe n SebArKaN Ye tEmAn2 :) 


Maka dinyatakan oleh Rasulullah 12 barisan berkenaan iaitu :
 1. Diiringi dari kubur dengan tidak bertangan dan berkaki : " mereka itu adalah orang-orang yang ketika hidupnya menyakiti hati jiran, maka ini balasannya, dan tempat kembali mereka adalah neraka..."
 2. Diiringi dari kubur dalam keadaan berbentuk babi hutan : " mereka itu adalah orang yang ketika hidupnya meringankan solat, maka inilah balasannya , dan tempat kembalinya mereka adalah neraka..."
 3. Mereka datang dalam bentuk keldai, sedangkan perut mereka penuh dangan ular dan kala jengking : " mereka ini adalah orang yang enggan membayar zakat , maka inilah balasannya, dan tempat kembali mereka adalah neraka..."
 4. Diiringi dari kubur dengan keadaan darah seperti air pancutan keluar daripada mulutmereka :" mereka ini adalah orang yang berdusta di dalam jual beli, maka inilah balasanya, dan tempat mereka adalah neraka.."
 5. Diiringi dari kubur dengan bau busuk daripada bangkai. ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu mengganggu ketenteraman di Padang Mahsyar. :" mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka takut diketahui manusia, tetapi tidak pula rasa takut kepada Allah SWT, maka inilah balasannya, dan tempat kembali mereka adalah neraka..."
 6. Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus daripada badan: " mereka adalah orang yang menjadi saksi palsu, maka inilah balasanya, dan tempat kembali mereka adalah neraka..."
 7. Diiringi dari kubur tanpa mempunyai lidah dan dari mulut mereka mengalir keluar nanah dan darah : " mereka itu adalah orang yang enggan memberi kesaksian di atas kebenaran, maka inilah balasannya, dan tempat kembali mereka adalah neraka..."
 8. Diiringi dari kubur dalam keadaan terbalik dengan kepala ke bawah dan kaki ke atas : "mereka adalah orang yang berzina , maka inilah balasannya, dan tempat kembali mereka asalah neraka..."
 9. Diiringi dari kubur dengan berwajah hitam gelap dan bermata biru, sementara di dalam diri mereka penuh dengan api yang bernyala :" mereka itu adalah orang yang makan harta anak yatim dengan cara haram, maka inilah balasannya, dan tempat kembali mereka adalah neraka..."
 10. Diiringi dari kubur dalam keadaan tubuh mereka penuh dengan sopak dan kusta : "mereka adalah orang yang derhaka kepada kedua ibubapa, maka inilah balasannya, dan tempat kembali mereka adalah neraka..."
 11. Diiringi dari kubur dengan keadaan buta, gigi memanjang seperti tanduk lembu jantan, bibir melebar sampai ke dada dan lidah terlujur memanjang sampai ke perut, dan keluar berbagai-bagai kotoran :" mereka adalah orang yang minum arak, maka inilah balasannya, dan tempat kembali mereka adalah neraka..."
 12. Diiringi dari kubur dengan wajah yang bersinar-sinar laksana bulan purnama, mereka melalui titian sirat seperti kilat. : " mereka adalah orang yang beramal soleh dan banyak melakukan kebaikan. mereka menjauhi perbuatan derhaka, mereka memelihara solat 5 waktu, ketika meninggal dunia mereka sempat bertaubat, maka inilah balasannya dan tempat kembali mereka adalah syurga, mendapat keampunan, kasih sayang dan keredhaan Allah yang Maha Pengasih..."

Haa~sO cMnE???
Pew KOMeN KOwG???
NauZuBILahImInZALiK~
CHL takOt :'(
BTW~
pesaNan dR CHL uNtUk SuMe n DIrI CHL sndIrI~
reNuNg2kaN N seLamAt bERAmAl~
jAGe DiRi~
hIasI PeriBAdI Yaa SAhABaT???
:) :) :)
SemOgA KiTer mnDpT KBHGIaan diSAnE~
amiN Ya rABBAl AlAMin :)

ASSALAMUALAIKUM :)

4 CoReT cOrEt:

zuramira said...

Ya Allah..takutnye...nauzubillah...

LuRvE_hEaRt! said...

kn???sy pon tkot...

wanrandom said...

Nauzubillah... Ya Allah.. moge kami diantara golongan yg mensyukuri nikmatMu dan dibalas dgn balasan yg baik..

LuRvE_hEaRt! said...

waN >>AmIN~~InSyAALLAH :)

Post a Comment