kalau anda pikir anda masih islam
bacalah...kalau
tidak.
.....Allah saja yang tahu...

Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk
membaca ini..
kalau lebih dua minit,,
tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;-)



Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
Maha Pengasih...




Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....
suatu hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih
kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnyer dgn
pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji
mata and
membawa mesin
gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "

"Sesiapa yang sanggup
MATI
kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"

Selepas
mendengar amaran lelaki itu...
 maka segeralah bertempiaran lari para jemaah,
untuk menyelamatkan diri,,
daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya
tinggal lebih kurang,
20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing2
 termasuk
Pak imam....
... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka
tutup mukanya
lalu
melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok pak imam,
saya dah halau
SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam,
mulakan sembahyang jumaat''
 Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
dan meninggalkan jemaah....
Macammana.. ??

adakah anda rasa lawak
dgn cerita di atas.??
selain terhibur
 anda fikirlahlah...



" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia Islam
hanya 20 yg betul-betul beriman... "


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan
ALLAH bila menghadapi bahaya...
 kedua lelaki hanya membawa mesin-gun..
dia tak kata pun nak bunuh..
tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru kena ugut
terus lari lintang pukang..
 lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma
seminggu sahaja..
tu pun bila time
sembahyang jumaat..
tunjuk muka kat org kampung..
ada tu lagi dashyat..
setahun 2 kali aje..2 pon,,
 bile time sembahyang raya..."



"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit
dalam al Quran"....



"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
hanya sementara,
 akhirat adalah tempat yang kekal,
 tapi berlumba-lumba mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend
atau
girlfriend
berejam-rejam
tapi nak berdoa kepada ALLAh??
 alahai.
tak cukup masa...



Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah
 kesemua tempat
tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2
yangberunsur agama.....


Lawak kan ??? Kenapa gelak tu kan realiti..
tapi yg
paling lawak sekali..
 berapa orang yang lepas baca benda ni,
akan sampaikan kat orang lain...??
 berapa orang yang akan buka blog ny
untuk luangkan masa membaca?
 berapa banyak????
wallahuaallam..